Een odyssee die mij veel ervaringen en inzichten heeft gebracht in transformatieprocessen.

In de jaren '70 studeerde ik dans aan de Theaterschool in Amsterdam tot ik een hernia kreeg. Ik volgde een studie biologie en werkte ruim 10 jaar in het onderwijs. Sinds 1986 volgde ik opleidingen in psychotherapie (Voice Dialogue), Vipassanameditatie, Roy Hart Theatre, Tai chi en Qi Gong. Naast een privepraktijk integreerde ik deze disciplines van 1991-1995 in weekendworkshops “persoonlijke vorming” en “vrouwen en leiderschap”. Tai chi is de belangrijkste en meest omvattende discipline geworden.

Sinds 1993 geef ik lessen en workshops Tai Chi en train ik sinds 1997 met grote regelmaat, varierend van 2 tot 9 maanden, bij mijn leraar Wee Kee Jin in Nieuw Zeeland. Hij behoorde tot "the inner circle" van grootmeester Huang Sheng Shyan. Ik ben erkend leraar van zijn systeem: School of Central Equilibrium.
Regelmatig reist Wee Kee Jin door Europa en Australie om er workshops te geven en staat wel bekend om zijn open manier van lesgeven. Hij is voor mij de tai-chi leraar die mij het dichtst bij de kern van tai chi heeft gebracht.
www.taijiquan-school-of-central-equilibrium.com

Andere tai-chi leraren van mij waren en zijn: Benjamin Lo, Peter Ralston, mr. Yek Sin Ong, Patrick Kelly, Scott Rodell en Tony Ward, Urs Handschin.

Ik sta als docent ingeschreven bij de STN.

 

OVERIGE LERAREN

DHIRAVAMSA

Boeddhistische Thaise monnik, wiens retreats ik volg sinds 1989. Mijn ervaringen met deze vorm van meditatie is van invloed op mijn tai chi.

Dhiravamsa leeft en werkt ruim 30 jaar in Amerika, Europa en Australie. Met zijn wijsheid, liefde en humor is hij een groot inspirator voor mijn leven en werk. Hij staat sinds de jaren ’70 in het Westen bekend als een van de meest verlichte geesten, omdat hij een brug weet te slaan tussen oosters en westers denken. Schrijver van een aantal inspirerende boeken.
www.dhiravamsa.com

Hal en Sidra Stone

zijn de grondleggers van Voice Dialogue: een psychotherapeutische methode waarbij de diversiteit van ieders persoonlijkheid centraal staat. Zeer inspirerende leraren sinds 1986, die mij veel kennis en inzicht hebben gegeven in communicatie en transformatieprocessen.
www.voicedialogue.org